(2021) – Riopact-begroting

“Meerjarenplan december 2020: “De fout is destijds gemeld aan de gouverneur, die erkende dat onze klacht gegrond was?
In een folder van januari 2021 beweerde Défi MR dat de gouverneur hen in het gelijk had gesteld in een klacht die ze hadden ingediend over de Riopact-budgetten in het meerjarenplan.

De feiten controleren:

Twee gemeenteraadsleden van MR en Défi beklaagden zich tweemaal (juli 2020 en december 2020) bij de gouverneur van Vlaams-Brabant over de manier waarop de Riopact-budgetten in het meerjarenplan werden voorgesteld. Volgens MR en Défi mag de 1,8 miljoen euro voor Riopact niet worden geboekt als “beschikbare middelen” en ze vragen de gouverneur om het meerjarenplan op deze basis te annuleren.

In augustus 2020 en januari 2021 zei de gouverneur twee keer tegen MR en Défi dat dit geen reden was om het meerjarenplan, waarover de gemeenteraad had gestemd, te annuleren. Défi is 2x teruggeroepen door de Gouverneur en wat Défi MR beweert in haar folder klopt dus niet.

Waar gaat het allemaal om? Riopact stelt 1,8 miljoen euro ter beschikking om de riolering van Kraainem op peil te brengen. Dit geld is al gestort en staat op een speciale rekening. Het kan alleen worden gebruikt voor riolering en kan worden opgenomen in het langetermijnplan onder “beschikbare middelen”. En dat is wat er is gedaan.