Wat heeft de stad bereikt? Hoe worden je belastingen gebruikt? (2023)

Je kunt al deze informatie vinden in dit rapport en op www.kraainemdoingthings.be.

Al vijf jaar lang zet uw Kraainem-Unie / Pro Kraainem meerderheid zich in om de levenskwaliteit in onze gemeente te verbeteren, en we zijn er trots op dat we daar deel van uitmaken.
kunnen we terugkijken op een zeer succesvol jaar. Hier is een lijst van de projecten die zijn uitgevoerd, naast het dagelijkse beheer van de lokale overheid
(diensten aan de bevolking, bouwvergunningen, scholen, enz.)

We willen graag van deze gelegenheid gebruik maken om de lokale medewerkers te bedanken die zo hard werken om een verschil te maken voor jullie, hun “klanten”.
Moeten we het beter en sneller doen? Natuurlijk! Desondanks doen we ons uiterste best met de middelen die we tot onze beschikking hebben en
ondanks chronische personeelstekorten. Hier volgen een paar voorbeelden van concrete prestaties in de afgelopen vijf jaar.

Ik ben blij dat ik in deze derde editie van onze nieuwsbrief de voortgang van een aantal projecten in onze mooie gemeente met jullie kan delen.
herziening van de legislatuur 2018-2024. Dit werd mogelijk gemaakt door een sluitende gemeentebegrotingen geen belastingverhoging.

Persbericht
Februari 2024

Kraainem: 3e wetsevaluatie, transparantie en vertrouwen op de agenda

Een dynamische weergave van de projectvoortgang in een ultramodern, nooit eerder vertoond dashboard

Terwijl de verkiezingskoorts in veel gemeenten begint toe te nemen, blijven burgemeester Bertrand Waucquez (Kraainem-Unie) en zijn meerderheid (Kraainem-Unie en Pro-Kraainem) gefocust op het nakomen van de beloften die in 2018 werden gedaan, en presenteren ze voor de 3e keer op rij een verslag dat de burgers toelaat om – in alle transparantie – de overeenkomstige projecten te volgen.

Een nieuw, ultramodern dashboard

Voor het derde jaar op rij presenteert burgemeester Bertrand Waucquez (Kraainem-Unie) samen met zijn meerderheidspartners Kraainem-Unie (een onafhankelijke, meertalige burgerbeweging) en Pro-Kraainem (een tweetalige politieke coalitie) een dynamische scorekaart in de vorm van een krant die in elke brievenbus wordt bezorgd en een online versie. Deze drietalige tabel (FR, NL, ENG) geeft op een transparante en eenvoudige manier een overzicht van de projecten die in de gemeente zijn en zullen worden uitgevoerd. Deze tabel kan worden geraadpleegd op de website www.kraainemdoingthings.be en wordt regelmatig bijgewerkt, zodat er een dynamisch overzicht ontstaat van de voortgang van het project.

Vijf jaar resultaten en tellende!

Met de introductie van Kraainem Doing Things heeft de meerderheid gekozen voor goed bestuur en open communicatie. Door proactief informatie te verspreiden, wil de burgemeester de dialoog met de inwoners versterken en burgerparticipatie aanmoedigen, wat zo belangrijk is voor de huidige meerderheid. De eerste herziening van deze wet werd gepubliceerd in 2021 en is een voorloper op dit gebied, aangezien het pas in 2026 algemeen verplicht zal worden (‘de septemberverklaring’ àpd 2026, zoals beslist door de Vlaamse regering in 2023).

“Onnodig ingewikkelde notulen en moeilijk leesbare documenten doen mensen afhaken. Met deze herziening willen we daar verandering in brengen en burgers motiveren om zich te interesseren voor publieke aangelegenheden”, zegt Marie-France Constant (Kraainem-Unie), wethouder voor communicatie en participatie.

Sinds vijf jaar zet deze ongeziene meerderheid – een burgerbeweging en een politieke coalitie – zich in om de levenskwaliteit in Kraainem te verbeteren.

“Als burgemeester is het heel belangrijk voor mij om mensen op een eenvoudige en effectieve manier te kunnen laten zien waar hun geld aan wordt uitgegeven. Door transparant te communiceren willen we burgerparticipatie in de gemeenschap aanmoedigen en vergemakkelijken. Ik wil de inwoners bedanken voor hun blijk van vertrouwen in het beheer van de gemeente, zoals blijkt uit de Gemeente Stadsmonitor van eind 2023, die ons in dit opzicht in de top 10% van gemeenten in Vlaanderen plaatst,” voegt burgemeester Bertrand Waucquez toe.

Een dynamische en innovatieve aanpak

Bij Kraainem innoveren we, terwijl we met moderne technologieën dicht bij onze burgers blijven. Het is met ditzelfde idee van transparantie en toegankelijkheid dat burgemeester Bertrand Waucquez sinds januari 2021 elke vrijdag om 18.00 uur in contact staat met inwoners via een Facebook Live, waar hij actuele zaken in de gemeente bespreekt en waar alle inwoners “live” vragen kunnen stellen. (Replay beschikbaar op YOUTUBE )