November 2020

Welke toekomst voor het recyclagepark in Kraainem?

Permanente sluiting of niet? Een deel van het nieuwe F202-fietspad komt op het terrein van het recyclingpark, waardoor het daar niet heropend kan worden.

De grond waarop het afvalcentrum van oudsher staat, is geen eigendom van de lokale overheid, die voor een voldongen feit is gesteld. Er worden mogelijkheden onderzocht om de site op andere locaties in de gemeente te heropenen, maar er zijn maar weinig plaatsen beschikbaar voor dit gebruik.

De huidige situatie van het delen van de stortplaats van Wezembeek-Oppem helpt de mensen van Kraainem gelukkig al enkele maanden. Sinds april hebben veel mensen – die thuis waren gebleven – uitgebreid gebruik gemaakt van deze service, wat heeft geleid tot lange wachtrijen en de introductie van een reserveringssysteem via internet (voor woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag, waarbij de dinsdag vrij blijft) dat goed werkt.

In de toekomst zal de situatie voortdurend in de gaten worden gehouden en kunnen de openingstijden indien nodig worden verlengd. Alle informatie is beschikbaar op https://www.interza.be
Ondertussen zet de gemeente de gesprekken met de verschillende partijen (Interza, AWV, VMM, enz.) voort om een duurzame oplossing te vinden voor de bewoners van Kraainem.