Mei 2021

Straten en buurten open voor bestemmingsverkeer

De herinrichting van de Rue des Tulipes en Rue des Seringas werd beslist tijdens de legislatuur 2012-2018 (toen Kraainem-Unie nog in de oppositie zat). Er werden informatiesessies georganiseerd door de lokale overheid, waar de verschillende herontwikkelingsopties werden gepresenteerd en omwonenden opmerkingen konden maken en vragen konden stellen. Een woonstraat voor de Rue des Seringas en snelheidsremmende maatregelen voor de Rue des Tulipes werden toen besloten. De mobiliteitsmaatregelen moesten gelijktijdig in beide straten worden uitgevoerd om te voorkomen dat doorgaand verkeer van de ene straat naar de andere zou rijden.
Ondertussen zijn de werkzaamheden aan de rue des Seringas voltooid. De werkzaamheden aan de Rue des Tulipes hebben vertraging opgelopen (na een wijziging van het plan voor de riolering in de Clos des Tulipes en de Avenue des Muguets) en zullen deze herfst van start gaan.
Na de herinrichting zijn de twee straten lokale verkeersgebieden geworden, net als de “vogelwijk”, waar verdere verbeteringen zijn gepland om te hard rijden en parasitair verkeer te beperken.