Een lijst met deelnemende cafés en restaurants is hier te vinden, maar aarzel niet om het etablissement zelf of de lokale overheid om meer informatie te vragen.

Kraainembon, een geschenk voor de lokale bevolking

Kraainembon: een cadeautje voor bewoners en een steuntje in de rug voor winkeliers Alle bewoners van Kraainem ontvangen binnenkort een waardebon van €25 (per huishouden) om te besteden in lokale winkels die zich hebben ingeschreven voor het programma! Het doel van dit initiatief is om deze initiatieven te ondersteunen en het bewustzijn onder de lokale bevolking te vergroten. Voor winkeliers die zich nog niet hebben geregistreerd, is het nog niet te laat om dit te doen: bezoek het platform op het volgende adres:

https://oca.page.link/RegistrationCirklo
en volg de procedure zoals beschreven na het selecteren van “Kraainem” en “Français”.

Winkeliers en horeca
zijn niet vergeten

In deze voor hen moeilijke periode heeft de gemeente zich ingespannen om de winkeliers en de horeca, die meermaals hun deuren hebben moeten sluiten, te ondersteunen met praktische en nuttige maatregelen. Sinds het begin van de crisis kunnen ze rekenen op :

Financiële compensatiepremies, bovenop de federale en gewestelijke premies – voor de twee perioden van opsluiting – en volgens de voorwaarden van sluiting/openstelling gekoppeld aan hun activiteit.

– De gemeente zal gratis een CO2-sensor ter beschikking stellen om de luchtkwaliteit in de lokalen te meten en mensen te waarschuwen dat ze moeten ventileren (net als in de meeste lokalen van de gemeente die toegankelijk zijn voor het publiek).

Het “Kraainembon”-project, dat tijdens de gemeenteraadsvergadering van 15 december 2020 werd goedgekeurd, houdt in dat er vouchers worden uitgedeeld aan inwoners die deze kunnen gebruiken in plaatselijke winkels en restaurants. Een IT-platform gewijd aan lokale handel zal hen ook meer zichtbaarheid geven en burgers in staat stellen om extra vouchers te kopen die cadeau kunnen worden gegeven.

“Met deze beslissingen willen we de lokale economie na de crisis nieuw leven inblazen en onafhankelijke winkeliers en de horeca helpen de enorme uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd, het hoofd te bieden. De huidige context moet ons niet afremmen, maar juist aanmoedigen om streng en positief te zijn”,
André Ivanszky, gemeenteraadslid