December 2021

Herontwikkeling van de Carrefour des Quatre Bras

Op 8 oktober 2021 keurde de Vlaamse Regering de startnota voor het gewestplan voor de “Milieuheraanleg van de Carrefour des Quatre Bras op de Brusselse Ring (R0)” goed.
Op donderdag 25 november 2021 is een informatiebijeenkomst gehouden en van 16 november 2021 tot en met 14 januari 2022 wordt het publiek geraadpleegd over deze vertreknota. Er worden vier oplossingen voorgesteld voor de herontwikkeling van het Quatre Bras kruispunt.
Je kunt een beschrijving van dit project vinden op onze website www.kraainem-unie.be, waar we ook details geven over hoe burgers betrokken kunnen raken. We plannen ook specifieke communicatie over de acties die officieel door de gemeente worden ondernomen.

WAAR GAAT HET ALLEMAAL OM?

Op 16 november 2021 is een openbare raadpleging van start gegaan die loopt tot 14 januari 2022. Het gaat om werkzaamheden die gepland zijn aan de Oostring en die worden beheerd door De Werkvennootschap voor het Vlaams Gewest. De gemeente Kraainem wordt vooral getroffen door de herontwikkeling van de Carrefour des Quatre Bras in Tervueren.

WAAR VIND IK INFORMATIE?

Op www.kraainem-unie.be hebben we deze complexe kwestie voor je samengevat op basis van de informatie die we op dit moment tot onze beschikking hebben. We nodigen je ook uit om de volledige documenten te raadplegen voor meer details of vragen:
https://www.werkenaandering.be/fr/ring-oost

ALTERNATIEVEN OP TAFEL

Het knooppunt Quatre Bras bestaat uit een noordelijk deel (Av. Baron d’Huart en Chaussée de Malines) en een zuidelijk deel (Avenue de Tervueren). Hiervoor bestaan afzonderlijke ontwikkelingsalternatieven, die allemaal gecombineerd kunnen worden.
– Quatre Bras Nord: er worden drie alternatieven overwogen: een ovonde, twee kruispunten met verkeerslichten en een rotonde plus een kruispunt met verkeerslichten.
– Quatre Bras Sud: er zijn vier alternatieven. Drie daarvan hebben betrekking op het terugbrengen van de Tervurenlaan van vier rijstroken naar twee voor automobilisten. De gemeente zal zich verzetten tegen deze vermindering, die onvermijdelijk zal leiden tot een verplaatsing van verkeer naar de omliggende wegen en een negatieve impact zal hebben op de mobiliteit in Kraainem.