December 2021

Het klooster van de Zusters van de Visitatie in Kraainem wordt een gastenverblijf

De laatste jaren hebben de zusters die nog steeds in het Visitatieklooster wonen (Hébronlaan 5) steeds meer moeite om dit enorme landgoed te onderhouden. Er zijn verschillende projectvoorstellen ingediend om de geklasseerde site, die gedeeltelijk in Kraainem en Zaventem ligt, een nieuwe toekomst te geven. De gemeenschap van het Klooster van de Visitatie heeft uiteindelijk besloten om het hele terrein (het voormalige klooster en de grond) te verkopen aan de familie Querton, die het een sociale en liefdadige functie zal geven, voornamelijk gericht op het helpen van kinderen en moeders in nood.

Je kunt meer te weten komen over het Klooster van de Visitatie op https://inventaris.onroerenderfgoed.be/erfgoedobjecten/201385

december 2018

Flats-diensten in het Monastère de la Visitation: hoe staat het met het project?

Het plan om 80 serviceflats te bouwen naast het Monastère de la Visitation (hoek van de Hébronlaan en de rue de la Chapelle), een beschermd monument, zorgt voor veel onrust onder de buurtbewoners. Ze waren zeer actief in het schriftelijk indienen van hun bezwaren of het ondertekenen van een petitie tijdens het openbaar onderzoek. Ondertussen heeft GECORO (Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening) een negatief (niet-bindend) advies uitgebracht, in dezelfde lijn als de kritiek van de bewoners. U kunt de argumenten van GECORO lezen op onze website, waar we ook de rest van de procedure uitleggen – nogal ongebruikelijk, aangezien twee gemeenten, Kraainem en Zaventem, door het project worden getroffen. Zie www.kraainem-unie.be/fr/visitation voor meer informatie.