Mei 2021

De conciërgewoning van Château Jourdain gerestaureerd en bewoond!

Op de plek van het huidige Jourdain-complex stond eeuwenlang een boerderij die bekend stond als “Hof te Crainhem”. Sommige delen van deze boerderij zijn bewaard gebleven rond de binnenplaats: een woning waarvan de oudste delen dateren uit de 18e eeuw (de “conciergerie”), de broodoven en de stal rechts van de ingang.

Pas in de 19e eeuw kocht het echtpaar Delphin Gaillard-Vande Casteele het landgoed en veranderde het in een kasteel door de bouw van een neogotische vleugel – een landgoed dat in 1899 werd gekocht door Victor Jourdain en veel later, in 1976, door de gemeente.

Goed nieuws: de conciërgeservice is onlangs onderwerp geweest van eenHet gebouw is volledig gerenoveerd en er is een conciërge aangenomen. Zijn belangrijkste taak zal zijn om toezicht te houden op de gebouwen, toegang te verlenen tot het kasteel en administratieve ondersteuning te bieden bij de ontwikkeling en uitvoering van het vrijetijdsbeleid van de gemeente.
Het interieur van het kasteel zelf is ook opgeknapt voor evenementen. Het kan nu worden gebruikt voor huwelijksceremonies, een aangenamere omgeving dan de raadzaal in het gemeentehuis.