(2021) – Doorsnijden van de Woluwelaan

“Afsnijding van de Woluwelaan: “journalistiek werk is niet meer wat het geweest is” (implicerend dat burgemeester Waucquez geen persbericht had ondertekend tegen de afsnijding en dat journalisten de werkelijkheid hadden verdraaid)? ”

In de zomer van 2021 beweerde een gemeenteraadslid van de MR op Facebook dat burgemeester Bertrand Waucquez het persbericht tegen de doorsnijding van de Woluwelaan door de burgemeesters van Kraainem, Wezembeek-Oppem, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe niet had ondertekend. En daarmee beschuldigt ze journalisten ervan dat ze hun werk niet goed doen.

De feiten controleren:

Sinds september 2019 verzet de Kraainem-Unie/Pro-Kraainem meerderheid, en dus ook Burgemeester Waucquez, zich tegen de doorsnijding van de Woluwelaan (eerst door een beslissing van het College van Burgemeester en Schepenen in 2019, daarna door een motie aan de Gemeenteraad). Samen met de burgemeesters van Wezembeek-Oppem, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe heeft hij een persbericht hierover opgesteld en ondertekend.

Link naar het persbericht van Bertrand Waucquez met de andere burgemeesters:

https://www.kraainem-unie.be/wp-content/uploads/2021/07/2021-07-05_CP-4-Bourgmestres-et-echevins-EP-Ring-Bd-de-la-Woluwe.pdf