Vertaling FR 👇

De burgemeester ziet de laatste dagen van zijn campagne in rook opgaan door een Covid-infectie: “Ik houd me aan mijn eigen strikte regels”.

 
KRAAINEM – De burgemeester van Kraainem, Bertrand Waucquez (Kraainem-Unie), zal de laatste dagen van zijn verkiezingscampagne moeten missen vanwege een Covid-infectie. Geen publieke optredens, geen handdrukken en vooral geen markten of bijeenkomsten. “Ik had me deze week heel anders voorgesteld,” zegt hij.
Volgens Waucquez is de infectie niet ernstig en is zijn grootste zorg het opvolgen van de instructies die hij zelf eerder strikt toepaste tijdens de pandemie. “In 2020, 2021 en 2022 waren we heel voorzichtig. Ik stond bekend als de burgemeester die niets langs zich heen liet gaan. En eerlijk gezegd hoop ik dat ik daardoor enkele levens heb kunnen redden. We waren zelfs de eerste gemeente in Vlaanderen, en misschien wel in de wereld, die overal CO2-meters installeerde.
 
 
Opgesloten op zijn zolder
 
De burgemeester benadrukt dat hij nu zijn eigen advies opvolgt. “Sinds vrijdagochtend ben ik positief getest en hoewel er geen verplichte quarantaine meer is, wil ik toch het goede voorbeeld geven. Ik zit hier op mijn zolder, weg van mijn vrouw en onze hond Dalton. Natuurlijk zou ik liever buiten zijn, mensen ontmoeten, maar dat is op dit moment niet mogelijk.”
Waucquez blijft echter optimistisch. “De symptomen zijn bijna verdwenen en ik kan volgens de dokter weer een beetje naar buiten, hoewel ik natuurlijk wel een masker zal dragen. Tot donderdagavond worden mijn taken waargenomen door wethouder Johan Forton. Maar voor mij is het essentieel om noch mijn collega’s, noch de inwoners van Kraainem in gevaar te brengen. Het zou gewoon niet het juiste signaal zijn als ik de regels niet zou respecteren.
 
 
Wet van Murphy
 
Nu de meeste grote campagne-evenementen al achter de rug zijn, zouden de komende dagen sowieso rustiger zijn geweest. “Het is natuurlijk jammer dat ik een aantal vergaderingen heb gemist, vooral dit weekend, maar dat is de wet van Murphy, nietwaar? Je moet de dingen accepteren zoals ze zijn.”
Ondanks deze tegenslag blijft Waucquez vastberaden. “Ik ga door, zelfs vanop afstand op dit moment. We hebben zes jaar hard gewerkt voor Kraainem en ik ben ervan overtuigd dat onze inspanningen zondag vruchten zullen afwerpen.”