28.04.2024

Heeft de burgemeester geprobeerd een deel van Garageverkoop 2024 te annuleren, zoals ik. Fouarge in een Facebookbericht van 28 april 2024 op ‘Les Bons plans de Kraainem’?

“tijdens de poging van de burgemeester om mij te dwingen een deel van het evenement te annuleren door een eenzijdige en ongerechtvaardigde beslissing”? ?

Het antwoord is nee.

In plaats daarvan paste de burgemeester zijn ‘burgemeestersbesluit’ aan om rekening te houden met de nieuwe situatie, wenste hem een geweldig evenement en maakte meerdere keren reclame voor de Garageverkoop tijdens zijn wekelijkse Facebook live. De burgemeester steunt alle burgerinitiatieven in de gemeente, ongeacht of ze worden georganiseerd door burgers of vertegenwoordigers van de meerderheid of de oppositie.

Je kunt de correspondentie en de burgemeesterbesluiten hieronder vinden.

Feiten controleren :

  • Op 10/01/2024 werd een aanvraag ingediend bij de gemeente Kraainem om een ‘vuile garage’ te organiseren. Het evenement wordt beschreven als Het openstellen van privégarages voor tweedehands goederen en zelfgemaakte goederen. Er is ook een verzoek ingediend om bepaalde straten af te sluiten (bijvoorbeeld de Rue des Bluets, waar weinig garages zijn), net als in voorgaande jaren.
  • Op 13/02/2024 gaf het CBS zijn unanieme goedkeuring, wat betekende dat het project geneigd was. de burgemeester, voor dit evenement. In de context van de beslissing staat geschreven:

“De feiten en context vermelden dat met rommelmarkt wordt bedoeld dat de deelnemers hun privégarages openstellen om tweedehands en zelfgemaakte goederen te verkopen.”


CBS beslissing 2024-02-13 ‘Het college van burgemeester en schepenen beslist om

toelating te geven aan de aanvrager voor de organisatie van een rommelmarkt op 28

april 2024 van 9 uur tot en met 17 uur in de straten van Kraainem op basis van de

ontvangen evenementenaanvraag.

  • Start In april werd door de organisatoren van de Garageverkoop een flyer verspreid in de stad. In de flyer staat de garageverkoop, evenals ruimte voor een vlooienmarkt Hébronlaan voor bewoners van Kraainem of in dehof buiten Kraainem . Hiervoor is geen officieel verzoek ingediend.officieel verzoek aan het CBS.
  • De burgemeester ontving enkele reacties van de bewoners van de Hébronlaan, die verbaasd waren dat er zonder waarschuwing en zonder toestemming van het CBS een vlooienmarkt in hun straat plaatsvond.
  • Tijdens de CBS-vergaderingen op 16 april en 23 april vroeg de burgemeester aan de diensten of de nodige maatregelen waren genomen om de straten af te sluiten voor de Garageverkoop op 28 april. De reactie van de afdelingen :

De aanvraag voor de afsluiting van de straten werd niet door de diensten behandeld. Wellicht een vergetelheid. Dit wordt vastgesteld net voor het weekend van het evenement. Aangezien het college van burgemeester en schepenen niet meer tijdig een besluit kan nemen, stellen de diensten voor dat de burgemeester een politiebesluit neemt”.

  • De serstellen voor dat de burgemeester eenrrêté aangezien het te laat is om een CBS te organiseren om de nodige maatregelen te nemen, en stelt voor dat de tekst volgende:

25/04/2024 Mobiliteit – Tijdelijk politiereglement – Garageverkoop 28 april 2024 – Korenbloemenstraat – Hebronlaan – Capucienlaan – J. Adantstraat – Cyclamenstraat

De burgemeester neemt een besluit tot afsluiting van de betrokken straten betrokken en stelt op basis van het CBS-besluit van 13/02/2024 vast dat het gaat om een Verkoop Garageverkoop en dat alleen bewoners van de afgesloten straten die geen garage gebruik mogen maken van de openbare weg.

  • De organisator object object. Volgens zij alle de inwoners van Kraainem die doen geen garage in straten gesloten moet in staat zijn om aanbieden hun objecten voor verkopen. De burgemeester toonde begrip en nam een nieuw politiebesluit over dit onderwerp aan. betekenis op 26 april 2024. En schrijft in zijn e-mail naar de organisator: