Betaal je belasting en wil je weten waarom? Hoe wordt je geld gebruikt?

Beste bewoners,

Elke euro die in Kraainem wordt uitgegeven wordt met de grootste zorg geanalyseerd, zodat we de huidige levenskwaliteit voor de inwoners kunnen behouden en verbeteren, en ook voor de komende jaren. Het jaarlijkse benchmarkrapport1 van Belfius bevestigt trouwens dat de financiën van de gemeente onder controle en gezond zijn.

Ik spreek regelmatig over de financiële situatie van de gemeente tijdens mijn wekelijkse Facebook Live-video’s op vrijdagavond om 18:00 [ook beschikbaar op YouTube], waaronder deze die volgden na de gemeenteraad van 25 juni 2024, waarin de autofinancieringsmarge, de reserves en de schulden uitgebreid worden besproken. Aarzel niet om ze te raadplegen.

De documenten die betrekking hebben op de jaarrekeningen en de budgetwijzigingen worden regelmatig op de website van de gemeente gepubliceerd, en kunnen op elk moment worden geraadpleegd. Onder andere deze 3 parameters zijn bepalend voor het evalueren van de staat van de financiën van de gemeente, en hun evolutie wordt hieronder toegelicht:

  1. De autofinancieringsmarge
  2. De reserves
  3. De schulden

Klik hier om de rest van het document in PDF te lezen