23.05.2024

De oppositie beweert dat de burgemeester zijn forum heeft in een FB-groep waarin de oppositie sinds 2018 is geblokkeerd. Is dit correct?

Antwoord: nee!

De feiten controleren:

Kraainem heeft veel FACEBOOK groepen.

Sommige worden beheerd door ‘a-politieke’ burgers, d.w.z. zonder politieke agenda, maar met het doel om uitwisselingen tussen burgers te vergemakkelijken. Ik wil deze gelegenheid aangrijpen om hen te bedanken.

Andere groepen worden geleid door politieke vertegenwoordigers met een (al dan niet verborgen) politieke agenda. Hier zijn een paar voorbeelden: 

  • De FB ‘Ne houden van de gemeente Kraainem‘. De oppositie verwijst naar deze groep.
    Merk op dat de burgemeester geen eigen forum heeft, verre van dat (het is het forum van de Pro-Kraainem fractie), alleen dat hij daar niet geblokkeerd wordt, zoals in de FB groepen die door de oppositie worden beheerd. De groep ‘nous aimons la commune de Kraainem’ is een privé-initiatief van Olivier Joris, lid van de gemeenteraad Pro-Kraainem, met een aantal bestuurders van wie de namen hieronder staan:
     

  • De Groep

    FB




    L
    e goede plannen van
    Kraainem

    wordt beheerd door Isabelle Fouarge en Sara Keklidie beiden lid zijn van de gemeenteraad namens MR. De burgemeester is geblokkeerd van deze groep, net als deook geblokkeerd zijn. Kraainem-Unie die daarom geen antwoord kan geven op alle berichten (waar of niet) die erop verschijnen.
  • Le FB pagina

    Kraainem
    -Unie


    wordt beheerd door
    Kraainem
    -Verenigd.